Selamatkan Selangor Himpun Lebih 15,000 Rakyat!

Program Selamatkan Selangor anjuran Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) dengan kerjasama NGO pro-kerajaan ternyata mendapat sambutan hangat rakyat negeri ini apabila berjaya menghimpunkan lebih 15,000 orang di perkarangan padang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di Shah Alam, petang tadi.

Walaupun hujan turun lebat semasa program berlangsung, namun khalyak tidak berganjak daripada kerusi dan terus tekun mendengar amanat pemimpin termasuk dari Naib Presiden PERKASA, Zulkifli Nordin, Presiden PERKASA, Dato' Paduka Ibrahim Ali, Naib Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor, Dato' Seri Noh Omar dan tetamu khas, bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad. 


Rata-rata rakyat ditemui menyatakan menyokong kepimpinan Dato' Seri Najib Tun Razak dan akan menolak Pakatan Pembangkang dalam pilihan raya umum akan datang, memandangkan mandat yang telah diberikan mereka dalam pilihanraya lalu gagal digunakan pemimpin Pakatan Pembangkang untuk memperbaiki pentadbiran negeri ini.

Sebaliknya menurut mereka, pemimpin Pakatan hanya pandai menabur janji namun tidak mampu melaksanakan janji tersebut. Mereka juga menyatakan mual dengan sikap pemimpin pembangkang hanya tahu menyalahkan pihak lain dalam semua perkara.


Dalam program yang sama, Tun Mahathir turut menyelar Mursyidul Am Pas, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat kerana didakwa tidak lagi berkelayakan untuk melaksanakan pentadbiran. Malah Tun turut beranggapan bahawa Nik Aziz seharusnya mengundur diri daripada arena politik kerana terlalu tua dan nyanyuk.

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

Khalid Berahim..........welcome to Port Klang. Last Friday, you prayed at the wrong Mosque. Masjid KRU is not in Dewan Undangan Pelabuhan Kelang. It is in Dewan Undangan Pandamaran currently the Mosque is under Ronnie Liew and Pencacai PAS.

Mohd Fuad berkata...

Selamatkan syabas itu lebih tepat

Tanpa Nama berkata...

UMNO Selangor terdiri dari bangang dan bengap umpama kaldai yang ditunggang oleh pemimpin rasuah dan zalim kepada orang melayu sendiri...cuba tanya apa hak istimewa melayu yang diperjuangkan umno...wujud ke..menipu melayu saja..bodoooh umngok

Catat Ulasan

Sila tinggalkan komentar yang berhemah. Komentar yang mengandungi unsur-unsur yang diklasifikasikan melanggar undang-undang dan etika akan dipadamkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Segala penulisan dalam blog ini merupakan pandangan peribadi Wak Canang melainkan dinyatakan sebaliknya. Segala maklumat adalah tepat semasa disiarkan dan sebarang perubahan maklumat disebabkan apa-apa faktor selepas waktu itu adalah bukan di bawah tanggungjawab Wak Canang.

Sebarang bahan penulisan yang bukan milik asli Wak Canang akan di-pautkan kembali kepada pemilik asal.

Wak Canang berhak meminda, memadam dan mengubahsuai sebarang bahan yang akan, sedang dan telah disiarkan dalam blog ini untuk tujuan ketepatan maklumat dan informasi. Sebarang maklum balas boleh di-emelkan terus kepada inigoblokpolitik [at] gmail.com